FUDGE & KONFEKTYR

Våra produkter – Olika typer av konfektyr

Mrs Curlie´s

Smooth fudge  – slät och len fudge

Vi använder gammaldags kopparkittlar för att blanda våra utvalda ingredienser och när smeten når rätt temperatur rör vi den med omsorg över öppen eld. När det är klart häller vi ut smeten och låter den svalna långsamt, utan att röra, så att den stelnar till en tjock, krämig och len fudge.

 

Mrs Curlie´s Smulig fudge (Crumbly fudge)

Vår smuliga fudge har verkligt lyxig, smälter-i-munnen-konsistens därför att det är en äkta smör-fudge. Den kokas i samma traditionella kopparkittlar som vår släta fudge, därefter kyls den och bryts för hand av våra flitiga konfektyrkockar.

Mrs Curlie´s Chokladöverdrag (Chocolate enrobing)

Vi gör detta med vår toppmoderna chokladöverdragningsmaskin, där vår handgjorda fudge möter en oemotståndlig vägg av smält choklad. Konfektyren är generöst överdragen från topp till tå, för att till sist avslutas med att choklad ringlas över för hand.

 

Mrs Curlie´s Knäck (Brittle)

Vi kokar vår knäck till en väldigt hög temperatur, därefter får den svalna och så tillsätter vi saltade nötter för att skapa den perfekta kombinationen av salt och sött. Den kallnar snabbt, så den hälls fort ut på brickor och stryks ut av en av våra kockar för att till sist brytas för hand.

 

 Honeycomb Honeycomb – Honungscrunch

Vår honungscrunch är lätt, luftig och knaprig. Vi kokar socker till en hög temperatur i våra kopparkittlar, men först tillsätter vi bikarbonat som får den att öka fyra gånger i storlek. Därefter krossar vi den för hand för att till sist omsorgsfullt täckas av choklad.

 

 Clusters Chokladbräck

För vår chokladbräck så kombinerar vi helt enkelt den bästa belgiska chokladen med det finaste havssaltet och med rostade och saltade nötter. Därefter formar vi dem för hand till läckra små bräckbitar.

 Coconut-Ice-Fudge Tryfflar och Coconut-ice

Mörk chokladtryffel spetsad med rom och täckt med mer choklad, hallonfudge med massor av cocosbitar och utsökt sockerglasyr med cocosflakes.